СООПШТЕНИЕ: ЗАБРАНА НА ПОСЕТИ

Почитувани граѓани по насоките на Министерството за Здравство, поради сезоната на грип како и актуелните состојби со Корона вирусот, посетите во ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина 13 Ноември Скопје е строго забранета почнувајќи од 27.02.2020 година. Ве молиме за разбирање бидејќи ова е превентива за сите нас.Ви благодариме на разбирањето.
 

ИЗВЕСТУВАЊЕ: СКРИНИНГ НА ВРАБОТЕНИТЕ ЗА ПРИСУСТВО НА SARS CoV 2 ВИРУСОТ скрининг на вработени за присуство на SARS CoV 2 вирусот

По направениот скрининг на вработени за присуство на SARS CoV 2 вирусот преку Центарот за јавно здравје Скопје во 3 објекти во рамки на ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина "13 Ноември"- Скопје, лоцирани во Скопје, не е регистриран ниту еден вработен позитивен на вирусот. Во Хосписот за палијативна медицина Сју Рајдер Битола, кој е под ингеренции на горенаведената болница, сеуште не е извршен скринингот од ЦЈЗ Бт. Имено, нашите вработени се во добра општа состојба, во рамки на установата која е единствена од таков вид во државата и се спроведуваат мерките за заштита и превенција од COVID 19. Пациентите се стабилни и секојдневно иследени доколку се суспектни и тестирани. Во моментот немаме позитивни на вирусот ниту од пациентите.

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ:

Од 01.10.2020 година во склоп на нашата установа започнува да функционира Служба за палијативно згрижување во домашни услови.
За повеќе информации јавете се на телефонскиот број : 075 498 091

Поради актуелната состојба со COVID-19 сите наши уплати ке се вршат електронски

Уплата за престој

Пример ПП50 образец кој го пополнувате со ваши податоци

(кликнете на уплатницата за подобар преглед)

Донации физички лица

Пример ПП50 образец кој го пополнувате со ваши податоци

(кликнете на уплатницата за подобар преглед)

Донации приватни компании

Пример ПП50 образец кој го пополнувате со ваши податоци

(кликнете на уплатницата за подобар преглед)
Не можам да те посетам , но можам да те слушнам и видам!


,, Споделената радост е поголема радост, споделената тага е помала тага, ние Социјалните работници секојдневно споделуваме со нашите пациенти и нивните семејства болка тага надеж и утеха.
За ден без болка, за насмевка на лице, за нивен поудобен престој кај нас!!!
Проектот ,,Не можам да те посетам ,но можам да те слушнам и да те видам,, го реализираме така што во услови на пандемија со Ковид 19, кога поради нивна заштита нашите пациенти не можат да примаат посета им овозможуваме преку видео врска да се слушнат и видат со своите најблиски.


Како да се поврзете со нас ?


1. Ја инсталирате апликацијата "SKYPE" на вашиот смартфон, таблет или компјутер

2. Креирате корисничка сметка доколку немате постоечка. Доколку имате постоечка, тогаш преку копчето "Sign In" се најавувате. (Како да креирате акаунт на скајп можете да погледнете тука)

3. Откако ќе се најавите ,ќе не додадете на "skype".(Како да додадете нов контакт можете да погледнете тука)

  • За оддел Геријатрија ги додавате "skype" профилите "Gerijatrija 1" и "Gerijatrija 2"
  • За одделот за палијатива Сју Рајдер Скопје го додавате "skype" профилот "SueRyder 13Noemvri"
  • За објект за згрижување на стари и изнемоштени лица Мајка Тереза го додавате "skype" профилот "Majka Tereza"

Актуелни настани

Нашата мисија е обезбедување на високо квалитетни здравствени услуги од областа на геријатриската и палијативната медицина, по примерот на современите медицински достигнувања во овие области, со етички, хуман и професионален пристап.

Нашата визија е постојано унапредување на квалитетот на работењето со фокус на задоволството на пациентите и вработените. Континуирана едукација на вработените, поттикнување на научно-истражувачката работа и прераснување во наставна база и регионален едукативен центар за геријатриска и палијативна медицина.